Företrädare

Bild på Petra Jonsson

Petra Jonsson

Uppdrag

  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Kommunstyrelse, ersättare
  • Valnämnd, vice ordf
  • Partidistriktsstyrelse, ersättare
  • Partiavdelningsstyrelse, ersättare

Hejsan
Jag heter Petra Jonsson och står som nummer 5 på Kristdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Vilhelmina. Jag har bott i kommunen sedan jag var 17 år och flyttade upp hit från Dalarna för att gå på Jakt och fiske gymnasiet.

Jag är gift och bor i Rembacka med min familj som består av min man och fem hemmavarande barn varav två stycken är familjehemsplacerade så det är ganska naturligt att jag brinner för familjefrågor av alla de slag.

Under mitt liv har jag hunnit med att arbetat på lite olika platser såsom skola, fritidsgård, hemtjänst och nu som handledare till arbetslösa på Iris Hadar i Vilhelmina.

Jag har ett stort socialt engagemang då jag är och har varit godman och förvaltare till både ensamkommande barn / vuxna samt haft olika sorters kontaktpersonsuppdrag i olika inlandskommuner samt sitter som nämndeman i tingsrätten och som suppleant i socialnämnden.

Som mamma till barn med speciella behov är jag mån om att föräldrar ska få den stöttningen som de har rätt till och behöver för att de och resten av familjen ska må bra.

För att koppla av lyssnar jag gärna på musik och bakar helst tunnbröd samtidigt i vår bagarstuga.

Jag kandiderar till fullmäktige i valet 11/9