Företrädare

Bild på Daniel Jaede

Daniel Jaede

Uppdrag

  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Kommunfullmäktige, gruppledare
  • Kommunstyrelse, ledamot
  • Social/omsorg/äldrevård, vice ordf.
  • Skola/utbild/barnomsorg, ersättare
  • Bolagsstyrelse, kommun, ledamot
  • Partidistriktsstyrelse, ersättare
  • Partiavdelningsordförande

Jag heter Daniel Jaede och bor i Vindelns tätort. Sedan mitten på 90-talet har jag arbetat på IBM och nu på avknoppningen av servicedelen på Kyndryl. Jag har en global roll, men med fokus på Europa. Jag har under alla åren rest rätt mycket, men numera kan det mesta skötas på distans. Kort sagt, jag jobbar hemifrån.
Inom politiken så är jag ordförande tillika gruppledare för Kristdemokraterna i Vindeln. Jag sitter i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen (2:e vice ordförande), samt ordförande för socialutskottet. Jag har styrelseuppdrag i Vakin (gemensamt bolag för vatten och avlopp tillsammans med Umeå och Nordmaling), samt Vinva (instrastrukturbolaget för V/A).

För ca tre år sedan valde jag att engagera mig politiskt på fritiden för Kristdemokraterna. För min del handlar det om att ge en del av min tid för samhället och att bidra till en bra utveckling för våra invånare.

I mitt arbete så har under åren lärt mig vad det betyder med ett bra samarbete både med kunder och leverantörer, men framför allt att våra anställa trivs, utvecklas och mår bra. Det ger en möjlighet att fokusera på det som leder framåt och gör faktiskt livet lättare att leva.

Det tar jag med mig i politiken också.

Min bakgrund i näringslivet som en vanlig anställd med ett stort mått av internationellt arbete tror jag kan bidra med kompletterande kunskaper och insikter även i en mindre kommun som Vindeln.

Jag har min uppväxt i en liten fin by i Västerbotten, sedan Lycksele, och därefter i Umeå. Efter värnplikt och högskola så hamnade jag i Stockholm, och sedermera Bålsta. Mer eller mindre slumpen gjorde att vi som familj hamnade i Vindeln i början på 2000-talet.

Vindeln är en fantastiskt fin kommun med flera blomstrande byar. Vi har ett näringsliv som är framgångsrika och växer.
Jag vill arbeta för att vi utvecklar samarbetet med näringslivet (mycket görs och är gjort). Mot bakgrund av de tre senaste åren i politiken så måste vi få till ett samarbetsklimat som kännetecknas av respekt för varandra och att vi politiker föregår med gott exempel på hur man uppträder gentemot varandra.

Jag brinner för att skolan ska vara bra, men också att samarbetet mellan skola och vårdnadshavare ska fungera bra.
Våra anställda i kommunen förtjänar uppskattning och allt det goda som görs ska lyftas fram.