Företrädare

Bild på Torsten Elofsson

Torsten Elofsson

Uppdrag

  • Riksdagsledamot
  • Försvarsutskottet, ersättare
  • Justitieutskottet, ledamot
  • Trafikutskottet, ersättare
  • Partistyrelsen, ledamot

Uppvuxen i Småland, men bosatt i Malmö sedan 1972. Verkat som polis i drygt 40 år, mestadels i Malmö och andra orter i Skåne men har även haft internationella uppdrag för OSSE, EU och Europol. Tio år i yttre tjänst, tio år som utredare och 20 år på olika chefstjänster, bl a chef för kriminalunderrättelsetjänsten, och kriminalpolisverksamheten i Kristianstad, Helsingborg och Malmö. Slutade aktiv tjänst 2014 och verkar nu som god man och förvaltare för mindre lyckligt lottade.
Politiskt aktiv sedan 2014. Nu ordförande för KD Malmö, 1:e vice ordförande i KD Skåne och ledamot av partistyrelsen sedan 2019.
Mitt politiska engagemang grundar sig på mina mångåriga erfarenheter som polis där jag sett hur Sverige utvecklats till ett samhälle präglat av ökad otrygghet med en organiserad brottslighet som fått fotfäste och som i sin tur bottnar i en misslyckad integration.
Mina politiska prioriteringar är rättspolitik/lag och ordning, trygghet och migration/integration. Vill se en kombination av ökad brottsuppklaring, skärpta straff, bättre stöd till brottsoffer samt brottsförebyggande åtgärder och ökad polisnärvaro. Jag vill värna familjen. Trygga familjer är grunden för ett tryggare samhälle. Andra frågor som engagerar är energiförsörjning, en levande landsbygd och en god äldreomsorg.