50 miljoner extra till civilsamhället

Jakob Forssmed och Ebba Busch

Hemlösheten och den sociala utsattheten ökar i Sverige. Därför ger nu regeringen extra medel till de trossamfund och organisationer inom civilsamhället som jobbar med verksamheter som når de som har det allra svårast. Detta är ytterligare ett bevis på kristdemokratisk politik som gör skillnad.

Den ekonomiska krisen har bidragit till att behovet av sociala och humanitära insatser ökat. Civilsamhället vittnar om att allt fler söker hjälp för att klara vardagen, speciellt barnfamiljer och ensamstående föräldrar. Många gånger som ett resultat av höjda matpriser och elräkningar. För att möta de växande behoven, föreslår regeringen 50 miljoner kronor extra i stöd till trossamfund och organisationer inom civilsamhället vars verksamheter riktar sig till ekonomiskt utsatta grupper.
– Det här tillskottet ersätter inte andra långsiktiga samhällslösningar, men är ett stöd som kan nå dem som lider allra mest just nu, säger Jakob Forssmed (KD), socialminister.
Stödet ska fördelas via en myndighet där trossamfund och organisationer inom civilsamhället kan ansöka om medel.

Kristdemokraterna har varit drivande bakom anslaget till den ideella sektorn som nu blir verklighet.
– Så många har det tufft nu och inte minst drabbar de ekonomiskt svåra tiderna de allra mest utsatta i vårt samhälle. Det här är ett angeläget stöd som kommer de allra mest utsatta till godo där civilsamhället har en nyckelroll att hjälpa, säger Ebba Busch (KD), partiledare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 april 2023