Satsningar för att förbättra villkoren för landsbygden

Peter Kullgren och Andreas Carlson

Peter Kullgren och Andreas Carlson. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Landsbygdsminister Peter Kullgren och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson höll pressträff och berättade om regeringens satsningar för att hela landet ska fungera.

Video från regeringens hemsida:

Den 7 november hade landsbygdsminister Peter Kullgren och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson en pressträff för att presentera regeringens budgetsatsningar på landsbygd och infrastruktur.

"Det handlar bland annat om att långsiktigt arbeta för konkurrenskraftiga villkor för det svenska jord- och skogsbruket, men också att människor ska ha råd att åka till jobbet, goda möjligheter att ladda bilen och att alla har tillgång till snabbt bredband," säger Peter Kullgren.

"Man behöver inte färdas många mil på vägarna i vårt avlånga land för att inse att det finns stora behov av investeringar. Vi har idag presenterat satsningar om en miljard kronor på utökat vägunderhåll för att höja trafiksäkerheten, förbättra framkomligheten och trygga en konkurrenskraftig infrastruktur i hela landet," säger Andreas Carlson och fortsätter:

"Vi presenterade även en kraftig förstärkning av utbyggnaden av laddinfrastruktur under kommande år. Tillsammans med medlen inom ramen för klimatklivet satsar regeringen fyra miljarder kronor för att täppa igen de vita fläckarna på kartan och säkerställa laddinfrastruktur över hela landet.
Man ska inte behöva ta bärgningsbil till närmsta laddstolpe, ska vi klara våra klimatmål måste elbil vara ett alternativ i hela landet."

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 november 2022