Ebba Busch höll pressträff om elprisstödet

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen har nu tagit emot en begäran från Svenska kraftnät om att ta fram en lösning på hur ett stöd till elanvändare för höga elpriser ska kunna betalas ut till elkunderna. Ansökan har nu lämnats till Energimarknadsinspektionen som skyndsamt kommer handlägga ärendet.

Video från Regeringskansliets hemsida:

"Idag har statsministern och jag presenterat vad som förhoppningsvis kan bli en välbehövlig elpriskompensation till hårt drabbade hushåll och företag.
Pensionärer ska inte behöva vara oroliga för att inte kunna duscha. Vi hör alla föräldrar som är oroliga hur de ska värma sina hus, utsatta barnfamiljer som är oroliga över om deras barn ska tvingas somna med kurrande mage. Vi hör er," skriver Ebba på sin facebooksida.

"Regeringen tog emot en begäran från Svenska kraftnät om att ta fram en lösning på hur ett stöd till elanvändare för höga elpriser ska kunna betalas ut till elkunderna.
Energimarknadsinspektionens måste nu godkänna begäran för att stödet ska kunna betalas ut. Parallellt med handläggningen tar regeringen nu skyndsamt fram en lösning för hur stödet ska kunna betalas ut till elkunderna, ett arbete som har högsta prioritet.
Förhoppningsvis kan detta göra att hushållen kan andas ut lite grann och vara en lindring i en svårare tid," fortsätter Ebba.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 november 2022