Sara Skyttedal söker politiskt sakkunnig med ansvar för industrifrågor

Europaparlamentariker Sara Skyttedal söker en politiskt sakkunnig med särskilt ansvar för utskottet för industrifrågor, forskning och energi (ITRE). Tjänsten har placering Bryssel och omfattar en tjänstgöringsgrad om 100 procent.

I rollen som politiskt sakkunnig med ansvar för ITRE-utskottet arbetar du tillsammans med Skyttedal med de frågor som rör utskottets ansvarsområden. Tjänsten innebär att löpande följa utskottets arbete, handlägga ärenden, skriva ändringsförslag, ta fram utkast till opinionsbildande texter och delta i förhandlingar. Tjänsten innefattar också bevakningsansvar, för Kristdemokraternas räkning, av Europaparlamentets miljöutskott (ENVI) och transportutskott (TRAN).

Som medarbetare på Skyttedals kontor är du en del av ett litet team där alla har egna ansvarsområden, men där alla också täcker upp och hjälper varandra. Den övergripande målsättningen med verksamheten är att fullt ut ta tillvara på Skyttedals möjligheter att värna svenska intressen och leverera på vad hon och Kristdemokraterna lovade väljarna i EU-valrörelsen 2019.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en slutförd universitetsexamen och/eller några års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för politiskt arbete, hög analytisk förmåga, har lätt för att formulera dig i skrift och har ett intresse för industri-, energi- och miljöfrågor. Erfarenheter gällande de frågor som har koppling till ITRE-utskottets ansvarsområden, bakgrund i Kristdemokraterna eller arbetslivserfarenhet från EU:s institutioner är meriterande, men inga krav.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltidstjänst med motsvarande tillsvidareanställning (knuten till ledamotens mandat) och med 6 månaders provanställning. Tjänsten förutsätter att den sökande bosätter sig i Bryssel. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsteresor och oregelbundna arbetstider förekommer. Tillträde under hösten 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Om du vill söka tjänsten maila då CV och ett introduktionsbrev till Dag Elfström på dag.elfstrom@ep.europa.eu. Ange ”Tjänst ITRE” i mailets ärenderad. Vi vill ha din ansökan senast den 19:e augusti, men tjänsten kan komma att tillsättas innan detta slutdatum. Välkommen att också kontakta Dag vid eventuella frågor om tjänsten.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 juli 2022