Företrädare

Bild på Annica  Tollén

Annica Tollén

Telefonnummer: 0703030102

Uppdrag

  • Miljö/bygg/teknik, ersättare
  • Partidistriktsstyrelse, ledamot (KD-K)

Entreprenör, marknadsekonom och skådespelare - Annica Tollén, 55 år
Driver Annica Tolléns Företagsservice AB sedan 1994. Jag har en marknadsekonomexamen på IHM Business School, läst juridik på universitetet och tränat ledarskap i snart 30 år. Jag är ersättare i Regionfullmäktige. Jag kom in sent på kommunlistan och har av den anledningen nr 14.
Jag brinner för skolan; barn &unga; och den psykiska hälsan. Samhällsfrågor i stort.
Behovsanpassade utbildningar inom Yrkeshögskolan och ett lärlingsprogram för gymnasieskolan är oerhört viktiga för att säkerställa de framtida kompetensbehoven. Entreprenörskap på schemat i skolan från åk 1; där entreprenörskap är så mycket mer än att starta företag. Jag vill införa Livskunskap på schemat för att förebygga psykiska ohälsan. Vad handlar livet om egentligen osv. Jag vill också se mer rörelse och idrott (och pardans) på schemat.
Jag vill se en motorgård på Hammarö; en mötesplats med människor i olika åldrar och där motorintresserade ungdomar ska kunna mötas, meka med fordon och cyklar, utbyta idéer och hjälpa varandra. Och där det även finns vuxna förebilder. Och jag tycker att kommunen ska ge dem rätta förutsättningar för att kunna utvecklas och bli goda samhällsmedborgare samt goda förebilder. Detta kan drivas tillsammans med någon motorförening.
Kulturen är en viktig del av samhällsutvecklingen. Det är oerhört betydelsefullt att det finns lokala arrangörer. Mötet mellan människor är det som skapar utveckling och tillväxt, samtidigt som det handlar om ett samhälles överlevnad.
Att bo, jobba och leva på Hammarö nära naturen är helt fantastiskt. Trädgården och passionen för dans och musik, träning och umgås med min familj. Båtliv och fiske i vår fantastiska skärgård är ett bra sätt att koppla av på sommaren.
Erfarenheten med filminspelningarna har utvecklat mig som människa. Jag väldigt rak och modig. Folk kan lita på vad jag säger och den jag är. Jag tänker långsiktigt och är alltid ärlig.