Företrädare

Bild på Nina Dakwar

Nina Dakwar

Uppdrag

  • Regionfullmäktige, ledamot
  • Patient/förtr.nämnd, vice ordf.
  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Partidistriktsstyrelse, ersättare (KD-K)

Jag och min familj flyttade ner från Stockholm så långt söderut i vårt land som det går, till Smygehamn, en ort öster om Trelleborg. Här vid Sveriges sydligaste udde Smygehuk, där himmel och hav möts, trivs jag mycket bra.

Jag har engagerat mig i Kristdemokraterna eftersom jag vill att Sverige ska bygga på de värden som format våra humanistiska principer och europeiska demokrati. Den kristdemokratiska politiska rörelsen spelade en avgörande roll för det moderna Europas utveckling efter andra världskriget. Kristdemokratin vill bygga ett samhälle med solidaritet utan socialism, där familj går före staten, frihet med personligt ansvar, gott förvaltarskap och miljöhänsyn. Den kristdemokratiska politiska filosofin handlar om en människosyn och etik byggd på kristna värderingar som tillsammans utgör en kompass som jag anser vägleder politik och demokrati på bästa sätt.

Jag uppskattar det en tidigare partisekreterare uttryckt: ”Vi är ett folkrörelseparti. Vi är ett parti där partisekreteraren diskar sin egen kaffekopp. Så har det varit och så ska det fortsätta vara. Vår styrka är att vi har både ideologi och en ideellt kämpande medlemskår som orkar bära den ideologin”.

Min utbildningsbakgrund är fil. kand. i statsvetenskap, studier i juridik samt idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Jag har lång arbetslivserfarenhet inom statlig förvaltning, både utomlands och i Sverige, samt även inom kommunal förvaltning. Har också arbetat som distriktsombudsman för KD Stockholms stad.

Besök gärna partiavdelningens och distriktsavdelningens respektive sidor på Facebook: Kristdemokraterna Trelleborg , och Kristdemokraterna Skåne.
Jag går att nå på min e-postadress som anges ovan.