Företrädare

Bild på Alexander Wemmerdahl

Alexander Wemmerdahl

Uppdrag

  • Arbetsmarknad, kommun, ledamot
  • 1:e vice partiavdelningsordförande

Hej!

Mitt namn är Alexander Wemmerdahl, jag är 35 år gammal och bosatt i centrala Trelleborg. Varför blev jag politiker mån tro? Jo, för jag vill att varje dag ska vara lite bättre för oss människor. Samhället är idag väldigt byråkratiskt och det kan ibland vara svårt att veta vart man ska vända sig. Jag vill vara med och medverka till enklare lösningar både digitalt men också med hjälp av personlig kontakt.

Sedan 2015 är jag Leg. sjuksköterska varav jag tycker Hälso- och sjukvårdsfrågorna är viktiga. KD är ett sjukvårdsparti och vi arbetar för att just DU ska få en bättre möjlighet till rätt hjälp. Bortsett från detta tycker jag frågorna kring skola, utbildning och ungdomars möjlighet i samhället är viktigt. Alla ska ha möjlighet till ett gott liv, idag har vi för höga kostnader i form av skatt på b la el, drivmedel och mat. Vi behöver gemensamt kraftsamla för att kunna förändra och förbättra!

Lokalt sitter jag som styrelseledamot i KD Trelleborg samt 1:e Vice ordf i Arbetsmarknadsnämnden. Inför valet står jag på plats nr 11 för kommunstyrelsen Trelleborg. Ni är varmt välkomna att höra av er om ni har några frågor!