Företrädare

Bild på Pelle Johansson

Pelle Johansson

Uppdrag

  • Bolagsstyrelse, kommun, ordförande
  • Valnämnd, ersättare
  • Övriga kommunala uppdrag, ledamot
  • Partiavdelningsstyrelse, ledamot

Jag är 73 år och bor i Veddige. Är gift med Christina och har 5 barn. Jag har drivet eget företag i 26 år. Har i stora delar av mitt liv varit engagerad i vår kyrka och sedan 5 år engagerad i Kristdemokraterna. Jag är nummer 8 på kommunlistan i Varberg.
Jag sitter min första mandatperiod i Hamn & gatunämnden, men sedan årsskiftet också i Varbergs Energis styrelse och ersättare i kommunalfullmäktige.
Det är viktigt med engagemang på olika sätt och i politiken att vara en röst för kommunens invånare både unga och äldre. Har under mandatperioden fått insyn i kommunens arbete och ser vikten av engagemang från oss kommuninnevånare i politikens olika områden.
Några av de viktigaste frågorna för mig är att ge en värdig omsorg och vård till våra äldre kommuninnevånare. Att bevara tillgängligheten till parkeringsplatser för boende i centrala Varberg är en viktig fråga vid ombyggnader av gatorna. Genom att lyssna till kommuninnevånarna och det behov som finns driva viktiga frågor tillsammans med övriga Kristdemokrater i Varberg.