Företrädare

Bild på Per-Ove Ståhlbrand

Per-Ove Ståhlbrand

Uppdrag

  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Kommunstyrelse, ersättare
  • Social/omsorg/äldrevård, ersättare

Vem är jag? Helt kort: Är snart 57 år, har fru, barn och hundar. Bor i villa i Ulricehamn. Yrkesmässigt är jag journalist sedan näst intill barnsben. Arbetat bland annat på Ulricehamns Tidning och Borås Tidning. Nu anställd på Miljö Online. Är också, sedan 25 år tillbaks, verksam som egen företagare. Har även arbetat med ensamkommande och är engagerad såväl kontaktperson som god man och särskilt förordnad vårdnadshavare.
Som kristdemokrat får jag ibland höra att vi blivit ett hårt parti. Inget kan vara mer felaktigt. Om så varit fallet hade det inte varit mitt parti. Något som däremot stämmer är att samhällsklimatet blivit hårdare och det har även tonläget i den politiska debatten blivit. Det hotas hit och det hatas dit. En hemsk utveckling. Att tycka olika är okej, men inte hat och inte hot.

Som kristdemokrat vill jag att den enskilde ska ha stor frihet att göra sina egna val, men också att samhället ska finnas där för att ge stöd i alla skeden av livet. Barn ska få känna trygghet – i skolan och på fritiden. Äldre ska aldrig behöva känna oro över att inte få den vård som krävs och inte heller över att kanske lämnas ensam när livspartnern inte finns kvar. Plats på boende ska finnas för den som så önskar. Men även den som vill bo kvar hemma ska kunna få göra det. Vilket som ska den enskilde mötas med respekt av engagerad personal med rätt kompetens och hjärtat på rätta stället.

Som kristdemokrat tycker jag att vi gällande brottslighet och gängkriminalitet naturligtvis ska arbeta förebyggande, men också se till att den som gör sig skyldig till brott också verkligen straffas för det. Straffrabatt bör tas bort och vid grövre brottslighet bör i förekommande fall utvisning vara en självklarhet.

Vårt samhällskontrakt bygger både rättigheter och skyldigheter. Ibland glöms det sistnämnda bort.

Slutligen. Den ofrivilliga ensamheten måste på alla sätt bekämpas. Den kostar samhället stora pengar, men orsakar förstås framför allt stort lidande. Inte någon som inte vill ska behöva vara ensam.

Det finns mycket som är bra i vårt i samhälle. Men det finns också det som kan bli bättre. Mycket bättre. Som en del av kristdemokratin hoppas jag kunna vara med och medverka till det.