Företrädare

Bild på Per-Daniel Liljegren

Per-Daniel Liljegren

Telefonnummer: 070-2889965

Uppdrag

  • Regionfullmäktige, övriga ersättare
  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Kommunfullmäktige, gruppledare
  • Kommunstyrelse, ledamot
  • Kultur/fritid, ledamot
  • 1:e vice partiavdelningsordförande

– Jag har t.o.m. i mina mest frustrerade ögonblick "hotat" med något som hittills varit helt osannolikt, nämligen att engagera mig politiskt för att få med mer av vetenskaplig underbyggnad i de politiska förslagen, skrev jag till skolforskaren Gunnar Berg 2013 när jag var som mest irriterad på Jan Björklund och svaret lät inte vänta på sig:

– Jo det här med att engagera dig politiskt tycker jag absolut du ska göra. Med ditt patos kombinerat med din explosiva musikalitet skulle du bli en frisk fläkt som heter duga.

Ja, så blev det och sedan kryssade dessutom så många mitt namn i Storumans kommun att jag fick ta plats i Fritids- kultur- och utbildningsnämnden. Sedan bar det sig inte bättre än att KD ville ha mig som förstanamn och för att inte bara säga: "Nej, jag skojade bara" har jag därför satt in en helt seriös annons i vårt lokala Bladet med ungefär följande innehåll:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ANSÖKAN om updraget som kommunelråd i HELA Storumans kommun

Kortbiografi: Göteborg/Stockholm (1959) – Örebro (1966) – Stora Mellösa (1968) – Örebro med Anette som fru (1977) – Göteborg (1980) – Partille (1987) – Storuman (1997) med dottern Lydia.

Utbildning: Söndagsskola + 13 års högskoleutbildning i matematik, fysik, kemi, biologi, elektronik, datalogi, forskning, pedagogik, juridik + vidareutbildningar i olika yrkesroller.

Arbetslivserfarenhet: Drygt 40 år som musiker, lärare, rektor, skolchef, uppfinnare, expert, företagare, projektledare, i stat–region–kommun och stad–glesbygd.

Styrelseuppdrag: Lärarhögskolan (UmU), Hemavan fjällstation, FKUN, Folkhälsorådet, Södra Lapplands Gymnasieförbund, Equmeniakyrkan, KulturAkademin m.m.

Körkort: B men åker helst kollektivt + el-sparkcykel – och kan gå långt!

Röstgaranti: Är du inte nöjd får du din röst tillbaka 2026 och slipper höra min.

Personligt brev: Storuman är fantastiskt – och kan bli ännu bättre för ännu fler!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ser jag bara med bävan fram emot resten av hösten då jag förutom valrörelsen också ska arbeta åt Region Västerbotten (med projekt inom primvärd, digitalisering och utbldning), Suicide Zero, Minervagymnasium (med undervisning i programmering, industriell automation och handledning av gymnasiearbete) förutom diverse andra iddella uppdrag och inte minst, en för min del "semiprofessionell" konsert, med Ingemar Olsson och brorsan (L) m.fl. i Örebro lördag 24 september 2023… men det är ju inte förrän EFTER valet men måste öva NU!

…Gud hjälpe mig!