Varför rösta KD?

Sverige behöver ny kraft. Det är vad det här valet handlar om. Det är mycket som brister. Men inte kraften i det svenska folket. Tillsammans bidrar vi varje dag. I vården. På bygget. Gårdar och kontor. Gruvor och gator.

När det kommer till kritan så vill vi ju det stora flertalet samma sak. Att orättvisor ska ställas till rätta. Att det som är trasigt ska bli helt. Låt ett nytt ledarskap frigöra den kraft som finns hos människor i vårt land. Ge ny kraft till Sverige.

Sjukvården

Vi vill att 21 sjukvårdsregioner blir till ett nationellt ansvar.

Sjukvårdssystemet fyller 160 år i år. Det funkade bra 1862, men nu behöver det gå i pension. 185 000 personer väntar i en rekordlång vårdkö.

Idag får du olika vård beroende på var i landet du bor. Vi vill gå från 21 regioner till ETT nationellt ansvar, för att effektivisera och göra det mesta av vårdkapaciteten i hela landet.

Brottsligheten

Trygghet - var du än bor.

I flera områden i Sverige får blåljuspersonal utstå våld och trakasserier. Gängkriminaliteten breder ut sig. Och fängelserna är fulla säger Socialdemokraterna.

Vi prioriterar din trygghet på gator och torg, och vill stärka det brottsförebyggande arbetet, få fler poliser ute i samhället, och se till att dömda brottslingar faktiskt sitter inlåsta.

Hjärtlandet

Det har blivit dyrt att vara svensk.

Elpriset riskerar att dubblas i vinter jämfört med förra vintern – som redan var ett rekordår! Bränslepriserna är skyhöga och slår mot lantbrukare, företagare och familjer i hjärtlandet.

Vi vill sänka drivmedelspriserna och säkra en trygg elförsörjning med ny kärnkraft som levererar el till rimligt pris till svenska hushåll.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 september 2022