• Per Gudmundson blir presschef i Ebba Busch Thors stab

  1

  Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken för partipolitiken. Den 19 februari tillträder han tjänsten som presschef i Kristdemokraternas partiledarstab.

  – Jag har haft mer än tolv fantastiska år på Svenska Dagbladet och tänkte nog göra minst tolv till, men nu fick jag en sällsynt chans som jag inte kan säga nej till. Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor. Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra, säger Per Gudmundson.

  – Jag är glad att kunna välkomna Per Gudmundson till Kristdemokraterna och till partiledarstaben. Pers långa erfarenhet från journalistik och samhällsdebatt blir ovärderlig för oss när vi nu både blir en drivande del av den borgerliga oppositionen och dessutom gör oss redo att åter möta väljarna, i och med valet till Europaparlamentet den 26 maj”, säger Ebba Busch Thor och fortsätter

  – Per Gudmundsons ledare har länge hört till min dagliga läsning och det blir spännande att nu få ha med honom i det dagliga arbetet. Både kristdemokratin och svensk politik i stort befinner sig i ett nytt skede. Pers kompetens blir viktig när vi fortsätter utmejsla vår roll i den nya oppositionen och ta ut en ny kurs för Sverige.

   

  Kontakt

  Stabschef Martin Kits: 070-773 45 87

  Per Gudmundson: 076-798 72 54