• Företrädare

  Ebba Busch Thor

  Partiordförande

  Kontakta Ebba

 • Hej, jag heter Ebba Busch Thor och är partiledare för Kristdemokraterna!

  Jag kommer från Uppsala där jag har varit kommunalråd med ansvar för äldrepolitiken under åren 2010-2014. Jag är gift med Niklas och vi har en son och en dotter. Vi bor i ett hus utanför Uppsala tillsammans med boxertjejen Bella. För mig är det viktigt att politiken och samhället byggs underifrån. Familjen spelar en avgörande roll. Politikernas uppgift är stödja, inte styra familjen. Det är därför föräldrar och familjer själva ska få bestämma över hur de vill göra med barnomsorgen, föräldraledigheten och tiden med barnen. Vänsterregeringen har motsatt uppfattning. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen. Vill du vara med i den kampen? Här kan du bli medlem hos oss i Kristdemokraterna. .
  • Nyheter med koppling till mig

  • Ebba Busch frågas ut av P1-morgon inför valet 2018

   Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor frågas ut av Monica Saarinen och Daniel Alling i Ekots partiledarutfrågning och ger besked om satsning på förskola i stället för genusflum, kärnkraften, en jämlik vård och migrationspolitiken.

   ...

   Läs hela nyheten
  • Åtskilliga obehagliga aktörer i Ship to Gazas kulisser

   Tillsammans är de många, dessa Ship to Gaza-anhängare, som inte är nogräknade med sitt sällskap och som ofta bereds utrymme att framföra sina åsikter om Israel. Det skriver Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Mikael Oscarsson i Världen idag.

   ...

   Läs hela nyheten
  • Det behövs ett parti som står för kristna värderingar

   Vilka värderingar ska prägla vårt land? Det är vad årets val handlar om. Goda värderingar är avgörande för att skapa ett gott samhälle och en samhällsgemenskap. Vi vill ha ett land där vi lever sida vid sida som grannar – inte som främlingar. Då b...

   Läs hela nyheten
  • Svenska folket säger nej till tvångskvotering

   Det är obegripligt att andra partier vill göra sig till förmyndare över småbarnsföräldrar. Det är inte statens uppgift att lagstifta om hur många månader mamman eller pappan ska ta ut. Det skriver Ebba Busch Thor och Alf Svensson i Dagen.

   L...

   Läs hela nyheten
  • Karlavagnen och Cecilia Bodström möter Ebba Busch Thor

   Förstatliga sjukvården så vi får en jämlik vård. Lagstifta om mindre barngrupper i förskolan. Inför äldreboende garanti. Det är några av förslagen vi kristdemokrater vill berätta om för väljarna. Men vad vill väljarna vet om oss? Ebba Busch Thor s...

   Läs hela nyheten
  • Ebba gäst i Kvartals fredagsintervju

   Ebba Busch Thor gästar podcasten Kvartal i en djup och ingående intervju om bland annat drivkrafter, regeringsfrågan och vad politiken får kosta.

   Lyssna på intervjun här.

   Läs hela nyheten
  • Ebba Busch Thor: ”Jag anmälde dansk grisproduktion till EU-kommissionen”

   Hon drev EU-kampanjen #betaltförknorren och vill att alla offentliga inköp av mat ska vara svensk. Ebba Busch Thor menar att bönderna spelar stor roll för landsbygdens framtid. Läs hela intervjun i tidningen Land.

   Läs hela nyheten
  • Valmanifest – Du ska kunna lita på Sverige

   Inför valet i höst presenterade Ebba Busch Thor under torsdagen Kristdemokraternas valkampanj vid en presskonferens i Riksdagshuset. Läs valmanifestet i sin helhet här.

    

   Årets val handlar om vilka värderingar vi vill ska prägla...

   Läs hela nyheten
  • Akut åtgärdspaket för böndernas situation i torkan

   Den extrema värmen och torkan har drabbat Sveriges lantbrukare hårt. Onsdagen den 1 augusti besökte Ebba Busch Thor tillsammans med Kristdemokraternas jordbrukspolitiske talesperson Magnus Oscarsson lantbrukaren Lars Gillberg på hans gård i Huddin...

   Läs hela nyheten
  • Ny lag behövs för mindre barngrupper

   Sommarsemestrarna går mot sitt slut. För många föräldrar innebär det tyvärr en klump av oro i magen. Trots många fagra löften om mindre barngrupper i våra förskolor kvarstår problemen. Särskilt allvarligt är det för de allra minsta barnen som risk...

   Läs hela nyheten
  • Uppdrag

  • Partiordförande
  • Partistyrelsens VU, ledamot
  • Partifullmäktige, ledamot (för PS)