• The European People’s Party (EPP) is currently recruiting a political advisor

    The European People’s Party (EPP) is currently recruiting a

    POLITICAL ADVISOR (m/f) ON ECONOMIC AND SOCIAL POLICY ISSUES
    for its headquarter in Brussels.

    Potential candidates will need the following requirements:
    – University degree, preferably in economics
    – Understanding and strong interest in the functioning of our economic and financial system;
    – Fundamental understanding of the European institutions;
    – Experience working in a political environment;
    – Organisation skills;
    – Ability to plan their own work, work on own initiative and to deadlines;
    – Ability to manage pressure and conflicting demands;
    – Oral and written communication skills;
    – Tact and discretion;
    – Ability to work on a team;
    – Reliability and honesty;
    – Project management skills;

    The person we are looking for should have at least 3 years of working experience in the European institutions or in the economic field and should be fluent in English. Knowledge of other languages, as well as experience of working as part of an international team are an asset.  The EPP pays a competitive salary according to Belgian legislation and Social Security. Additional benefits will be provided in the package.

    Applications should be sent by email to applications@epp.eu by 6 March 2020, addressed to EPP Deputy Secretary General Christian Kremer.

    The European People’s Party is the largest political party in European level. With over 79 member parties and partners from 43 countries and the largest Group in the European Parliament. A staff of 35 persons from all over Europe works in the EPP Headquarters in Brussels, creating a truly European work environment.

    Do not apply using the applyform below, applications should be sent to the above email adress.

    Sök tjänsten


    • Bifoga fil:
    • Jag accepterar att Kristdemokraterna behandlar mina personuppgifter. (GDPR)

      Läs mer om hur Kristdemokraterna behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter vid sådan behandling.

      Integritetspolicy för personuppgifter
      Kristdemokraternas integritetspolicy gäller hantering av information och behandling av personuppgifter inom den Kristdemokratiska rörelsen, dvs moderpartiet, partidistrikten och partiavdelningarna.

      Varför personuppgifterna är viktiga
      Kristdemokraterna är ett politiskt parti som tar frågor kring personlig integritet på största allvar. Personuppgifter kopplade till politiska åsikter anses vara känsliga personuppgifter vilket ställer större krav på ansvar, säkerhet och uppföljning av hur personuppgifter hanteras. Följande policy beskriver i enlighet med GDPR riktlinjerna för hanteringen av personuppgifter inom Kristdemokraterna.

      Vad är en personuppgift?
      Allt som kan identifiera en person direkt eller indirekt anses vara en personuppgift. Namn, personnummer, e-post, telefonnummer, ljudinspelning eller en bild är personuppgifter men även information som tillsammans med andra faktorer kan identifiera en person är personuppgifter. Exempelvis bankkontonummer, registreringsnummer och IP-nummer men även beskrivningar av utseende, politiska åsikter, religiös åskådning, social bakgrund och etniskt ursprung är att betrakta som personuppgifter när de kan identifiera en person direkt eller indirekt. GDPR gör ingen skillnad på om uppgifterna finns dokumenterade digitalt eller analogt.

      Varifrån får vi dina personuppgifter
      De personuppgifter vi har om dig har vi fått från dig i samband med att du blev medlem, registrerat dig för informationsutskick, eller skänkt en gåva. Det kan även finnas andra sammanhang där vi fått personuppgifter från dig.

      Vilka personuppgifter hanterar Kristdemokraterna
      Kristdemokraterna hanterar fullständigt personnummer för att säkerställa att du är du, samt namn och fullständig adress. Vi hanterar även ytterligare kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser i de fall vi erhållit dem från dig. Vid användning av våra IT-system registreras även IP-nummer.

      Vi tar ansvar för och skyddar dina personuppgifter
      Kristdemokraterna, Studentförbundet, KIC, de associerade förbunden är var för sig personuppgiftsansvarig liksom varje nivå inom respektive organisation. Varje personuppgiftsansvarig har utsett ett dataskyddsombud. Uppgifterna behandlas i ett centralt register som Kristdemokraternas riksorganisation ansvarar för.

      Hur vi hanterar personuppgifterna
      Samtliga registeransvariga har undertecknat särskilt sekretessavtal för att få tillträde till medlemsregistret. För att registeransvarig ska få använda medlemsregistret måste det finnas ett klart och tydligt syfte med användningen. Sekretessavtal undertecknas även i de fall registeransvarig hanterar personuppgifter på uppdrag av annan del i organisationen. Personuppgiftsansvariga kan ingå samarbeten med betrodd tredje part som bistår med att förmedla information, hantera varor eller tjänster, eller på annat sätt bistår i kontakten med dig eller för att förpliktelser mot dig eller myndighet ska kunna utföras. Med dessa parter upprättas Personuppgiftsbiträdesavtal där det tydligt anges att det handlar om känsliga personuppgifter samt att informationen är konfidentiell och inte får spridas vidare till utomstående part.

      Du har rättigheter
      Enligt EU:s dataskyddslagstiftning har du som individ vissa lagstadgade rättigheter i relation till de personuppgifter vi hanterar om dig. Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter, rätt till rättning och radering, samt rätt att tacka nej till att få information från oss via sms, e-post eller vanlig post. Du har också rätt att klaga till den nationella dataskyddsmyndigheten. I Sveriges fall vänder du dig till Datainspektionen.

      Hur länge vi behåller dina personuppgifter
      Uppgifterna behålls så länge det är nödvändigt för de förpliktelser vi har gentemot dig, myndigheter eller tredje part. När en personuppgift inte längre måste hanteras eller sparas tas uppgifterna bort eller avidentifieras.

      Vem du kontaktar
      Om du vill utöva någon av dina lagstadgade rättigheter eller har frågor angående behandlingen av dina personuppgifter ber vi dig att kontakta oss via personuppgifter@kristdemokraterna.se.

  • Fler av våra lediga tjänster finner du nedan