• KD föreslår sänkt skatt för alla

  Vi föreslår sänkt skatt för alla – de som arbetar, de som gått i pension och de som har andra inkomster såsom föräldraförsäkring eller aktivitetsersättning. Med lite mer pengar i plånboken ökar vi tryggheten och ger människor större frihet.

  Barnfamiljer och pensionärer har halkat efter ekonomiskt och därför genomför vi även andra kraftfulla skattesänkningar för dessa grupper. För barnfamiljer föreslår vi sänkt skatt med 1000 kronor per månad. Vi slopar också helt pensionärsskatten så att skatten på lön och pension är lika stor.

  Vår generella skattesänkning om 11 miljarder kronor 2018 innebär att en arbetande person med 20 000 kronor i månaden får 1200 kronor mer i plånboken per år.

  Med den generella skattesänkningen och jobbskatteavdraget får en genomsnittlig barnfamilj totalt 15 600 kronor mer i plånboken per år.

  Regeringen har höjt skatterna under mandatperioden med uppemot 40 miljarder kronor. Det begränsar enskilda men är också ett hot mot jobb och tillväxt.

  Vi kristdemokrater kommer alltid vara en vakthund som värnar en rimlig skattenivå. För lite mer pengar kvar i plånboken är också välfärd.

  Här kan du även se en film med Ebba Busch Thor där hon berättar om förslaget.