• Hjälp med installation för datorn!

  Här följer en steg för steg anvisning för hur man gör för att ladda ned och installera programvaran för Navet. Vilket används för att få tillgång till vårt intranät via program på datorn.

  Programvaran finns tillgänglig för Windows, Mac(Apple) och Linux. Själva grundinstallationen ser lika ut i Windows- och Mac-miljö. I Linuxmiljö kan det se olika ut gällande installationen. Primärt finns det många olika  versioner av Linux och tillvägagångssättet skiljer sig åt. Det finns en all_Linux-version och en Debian-version. Neddladdning av Linux-klienterna hittar du här!

   

  Bildsekvenser visar stege för steg varje sida och klickning från hemsida  och nedladdning till slutlig installation av programvaran.
  OBS! Nedladdnings och installationsexemplet visar hur det går till för nedladdning för PC och Windows. Förfarandet för Mac är liknande.

  1. Gå till www.kristdemokraterna.se, klicka på länken Intranät, högt upp på sidan i toppmenyn.

   

  2. Klicka på ”ladda ner programvaran”

  3. Välj operativsystem genom att klicka på ”Ladda ner” under respektive ikon.

  4. I webbsidans nedre kant kan du nu få frågan om du vill köra programmet. Välj ”Kör”.
  I Windows dyker det därefter upp en skylt om att tillåta installationen. Välj Tillåt).

  5. Nu laddas programmet ned till din dator. Klicka sedan på ”Nästa”.

   

  6. Acceptera licensavtalet och klicka ”Nästa”.

  7. Välj det övre alternativet (samtliga användare) Klicka sedan på Nästa.

  8. Välj var på din dator programmet ska installeras. Vanligtvis ska du inte göra någon ändring av förslaget, utan bara klicka på ”Nästa”.

  9. Välj om du vill ha genväg till programmet på skrivbordet, i startmenyn. Om du inte vill att Navet ska öppnas när duka vara din standardklient för e-post.  Klicka ”Nästa”.

  10. Nu återstår bara att klicka på ”Installera”.

  11.Bocka för ”Starta programmet”, så startar FirstClass-programmet direkt efter installationen.

  12. Klicka ”Slutför”.
  Nu har programvaran installerats och en genväg till Navet finns som ikon på skrivbordet (Firstclass). Om inloggningsrutan inte dyker upp kan den startas genom att klicka på genvägensom finns på skrivbordet, eller via den lilla ikonen som finns i aktivitetsfältet nere vid klockan på skärmen(gäller pc). Om denna installation görs för första gången eller vid ominstallation måste även en adressinställning göras. Klicka därför på pilen bredvid ”Avancerat” för att fälla ut funktionen för fler inställningar.

  13. Klicka därefter på Ställ in

  14. I fältet för Server fyller du i ”navet.kristdemokraterna.se”.

  15. Klicka på ”Spara”.

  16. Fyll i dina användaruppgifter.

  17. Klicka på pilen för att ”Logga in” på Navet.

   

  Nu är installationen klar och du har loggat in första gången på Navet. Det finns en genväg till FirstClass-programvaran på ditt Windowsskrivbord. Klicka på Genvägen som heter FirstClass för att logga in igen.
  Att tänka på!
  Om du har en brandvägg (exempelvis Norton Security Center, Zone Alarm eller Windows inbyggda brandvägg) så måste Port 510 öppnas alternativt fcc64.exe tillåtas att köras i brandväggsprogrammet.

  Lycka till!
  Kristdemokraternas Helpdesk
  helpdesk@kristdemokraterna.se
  08-723 25 55