• Ebba Busch Thor ny partiledare för Kristdemokraterna

  Det var ett enhälligt riksting som i dag valde Ebba Busch Thor till ny partiledare för Kristdemokraterna.
  – Som ni säkert förstår så är det här en stund då jag fylls av stor tacksamhet. Det är också en stund av stor ödmjukhet, och lite bävan, inför det arbete som ligger framför. Det är också en stund av en stor glädje, säger Ebba Busch Thor.

  Här är Ebba Busch Thors första tal som partiledare.

  – Det känns stort och hedrande. Jag är tacksam över förtroendet och ser mycket fram emot att få leda Kristdemokraterna och stärka kristdemokratin i Sverige.

  – Kristdemokratin kombinerar tron på människors rätt till självbestämmande med ansvaret för medmänniskan. Politikens främsta uppgift är att stödja och underlätta för människor, inte detaljstyra över dem.

  – Jag vill ta kampen mot ovanifrån lösningar för människans unika och lika värde. Mot klåfingriga politiker som har en och samma lösning för alla. Jag vill ta kampen, för föräldrars rätt att själva bestämma om föräldraförsäkring och välja barnomsorg. För barns rätt att välja skola, för äldres rätt att bestämma över sitt eget liv – även den dag man är i behov av hjälp.

  Jakob Forssmed valdes av rikstinget till partiets 1:e vice ordförande och Emma Henriksson valdes till 2:e vice ordförande.