• Kristdemokraternas budget 2022

  Vid en pressträff idag presenterade Jakob Forssmed och Ebba Busch Kristdemokraternas budgetmotion för 2022. Fokus på vården, tryggheten och landsbygden. 

  Sverige är i grunden ett bra land att leva i, men utvecklingen går åt fel håll på flera sätt. När det gäller jobben, vården och tryggheten. Regeringen gör inte vad som krävs för att vända utvecklingen. I stället har årets budget till stor del använts för att lösa Socialdemokraternas parlamentariska problem – göra Centerpartiet och Vänsterpartiet nöjda.

  Kristdemokraternas prioriteringar är tydliga. Vi ser människorna bakom de dystra siffrorna. Patienten i vårdkön, den arbetslöse som söker försörjning och en arbetsgemenskap, familjer som upplever otrygghet i sina bostadsområden och behoven av att livet på landsbygden ska fungera.

  Därför fortsätter vi att ta steg mot ett förstatligande av sjukvården för att säkra en tillgänglig och jämlik vård. Vi skapar möjligheter för arbetsgivare att anställa långtidsarbetslösa och människor med nedsatt arbetsförmåga genom förstärkta nystartsjobb och lönebidragsanställningar. Vi stärker tryggheten med förslag om fler poliser, höjda polislöner och utbyggnad av rättsväsendets myndigheter.

  Nu är det dags att få upp reformtempot, möta samhällsproblemen och investera för framtiden. Vi är beredda att ta oss an uppgiften att vända utvecklingen. För patienterna i vårdkön, för brottsoffren och de arbetslösa. Hela Sverige ska och kan fungera.

  Ladda ner budgetmotionen i sin helhet här:
  KD.nu/budget22qzpm (PDF)

  Du kan se pressträffen på SVT Forum:
  www.svt.se/nyheter/inrikes/kristdemokraterna-presenterar-skuggbudget-1