Politisk sekreterare
Kristdemokraterna Sundsvall mandatperioden 2023–2026.

Har du en vass penna och är lokalpolitiskt intresserad? Då kan du vara den vi söker som ny politisk sekreterare.

Vill du vara med och tillsammans med oss jobba för mer kristdemokratiskt inflytande i Sundsvall är du varmt välkommen med din ansökan. Du kommer arbeta nära vår gruppledare och vara ett administrativt och kommunikativt stöd åt våra förtroendevalda i kommunen.

Vi söker dig som:

  • Vill arbeta med politisk opinionsbildning och analys, intresse- och omvärldsbevakning.
  • Har förståelse för budgetprocesser och god vana att arbeta med Excel.
  • Har förmåga att göra det komplexa lätt att förstå och producera text för såväl traditionell media som digitala kanaler.
  • Vill arbeta med det strategiskt kommunikativa arbetet för Kristdemokraterna i kommunen samt vara rådgivare och bollplank åt våra förtroendevalda, i till exempel politiskt underlag eller press- och mediefrågor.

Du som person måste vara självständig, gilla högt tempo och klara många arbetsuppgifter med både långa och korta deadlines. Du är en lagspelare som har lätt att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat.

Du delar Kristdemokraternas värderingar och det är meriterande om du har kunskap om vår ideologi, sakpolitik och organisation. Vi ser gärna att du har en utbildning inom till exempel statsvetenskap, ekonomi, journalistik eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
1 januari 2023 till 31 december 2026.
Tjänsten är på minst 40 procent och max 52 procent. Arbetet är förlagt till Sundsvalls kommunhus och arbetstid sker företrädesvis kontorstid, men kvällsarbete och helgarbete förekommer.

Lön
Enligt ersättningar för bestämmelser för förtroendevalda inom Sundsvalls kommun.

Ansökan
Ansökan med CV och personligt brev skickas via e-post till ronja.strid@kristdemokraterna.se senast 30 november. Intervjuer sker löpande.
Märk ämnesraden med politisk sekreterare.

Kontakt och frågor
Vid frågor, kontakta Ronja Strid 076–5272576 eller via e-post ronja.strid@kristdemokraterna.se

Läs mer om KD Sundsvall på vår hemsida: www.kdsundsvall.se Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 oktober 2022